top of page
  • Writer's pictureALIKOMP

Še ena Applova !
Apple se je ponovno odločil za nizko potezo in sicer pri funkciji Battery Health. Težava je bila zaznana pri modelih Iphone XR, Iphone XS in Iphone XS Max, ki imajo nameščeno najnovejšo različico sistema IOS in baterija ni bila nameščena oz. zamenjana s strani Apple pooblaščenega servisa.

Namreč odločili so se in zaklenili funkcijo Battery Health, kljub temu, če se baterija zamenja z originalno ali neoriginalno. Uporabnik, v kolikor baterije ne bo zamenjal na pooblaščenem servisu ne bo imel vpogleda v Battery Health informacijo, ampak bo prikazano obvestilo, da informacije o bateriji niso na voljo oz. ang. “No Service”. Torej, s tem želijo ponovno ustvariti nezaupanje kupca v druga podjetja in servise, kateri so tehnično sposobni zamenjati baterijo na vaši Apple Iphone napravi.

Ponovno so dosegli, da bodo uporabniki Apple Iphone XR,XS in XS MAX naprav dostavljali, v kolikor bodo želeli imeti vpogled v funkcijo Battery Health izkjučno na Apple pooblaščeni servis.(vsaj zaenkrat)

Baterija, kljub temu, če se ne odločite za menjavo pri pooblaščenem servisu Apple, bo vzdržljivost in delovanje normalno, le da informacije funkcije Battery Health ne bodo delovale.

A, kljub normalnemu delovanju bo takšna zadeva marsikaterega uporabnika jezila.

Glede na vsa strojna povezovanja različnih komponent in programska zaklepanja, katera je Apple podjetje že večkrat naredilo v preteklosti lahko pričakujemo vedno več omejevanj. Uporabnik, pa ne bo več imel izbire, kot da svojo napravo dostavi le na Apple pooblaščen servis.


Pri ALIKOMP, vam bomo ponujali servisne storitve za popravila Apple Iphone, Ipad, Macbook, Imac, itd., vse dokler bomo le lahko zagotavljali kvalitetno storitev in delovanje vaših Apple naprav.


V kolikor vas več zanima na to temo je tukaj dodaten vir:

https://www.youtube.com/watch?v=4nGnAdtTDCw

31 views0 comments
bottom of page