top of page
  • Writer's pictureALIKOMP

Aplikacija FaceApp in kako odstraniti podatke iz serverja?


Aplikacija FaceApp, katera je sicer prisotna že nekaj časa, se je zelo razširila in prišla na naslovnice z novim filtrom staranja, potem pa z zaskrbljenostjo glede varstva podatkov.

Torej na kratko, aplikacija FaceApp vam ponuja spremembo vašega obraza z uporabo umetne intelegence (AI) s samo enim klikom.

Omogoča, da se vaš obraz pomladi ali postara, zamenjate lahko spol, dodate lahko čudovit nasmeh in z različnimi filtri izboljšate selfie oz. sebek.Zaskrbljenost, kot je možno razbrati iz več medijev glede tega izvira iz več področij:

1. razvijalec ima sedež v Rusiji.

2. v pogojih uporabe aplikacije je omenjeno, da lahko aplikacija uporablja vaše fotografije in podatke za komercialne namene.

3. aplikacija prenese slike na lastne strežnike, namesto, da jih obdeluje na napravi.


Razvijalci so se na te skrbi že odzvali in v kolikor ste zaskrbljeni glede tega, lahko zahtevate, da se vaši podatki izbrišejo iz strežnikov.


Torej KAKO?


Odprite aplikacijo FaceApp v telefonu

Nato odprete nastavitve--->Podpora--->Prijavite napako

(ang. v aplikaciji---->Settings > Support > Report a bug)

Pošljite poročilo z Zasebnost kot zadevo z zahtevo za odstranitev podatkov


No, tole je vse kar morate storiti. Sicer zaradi trenutne obremenjenosti pri njihovi ekipi s podporo lahko izbris traja nekaj časa. Razvijaci tudi delajo na tem, da bo enostavnejši način za obdelavo izbrisov.Ekipa ALIKOMP


63 views0 comments
bottom of page